click play
Si te bllokosh marrjen e viruseve trojaneve nga websajtet e infektuara!!!

Ndodh qe ne shume websajte si psh ato warez,kraking
duke sorollatur mausin per te klikuar ne linqe te ndryshme
ju hapet ndonje dritare e vogel qe ju kerkon te instaloni
ndonje xxx toolbar,ose ndonje dritare qe ju kerkon qe
faqen qe shihni ta beni si homepage,ose te shkarkoni
nje program ose aplikacion qe nuk e keni kerkuar
Faqe te tilla padyshim jane te infektuara me trojane
viruse dhe spyware.

Si aktivizohen si shkarkohen?
Gjithe faqet e infektuara me viruse e trojane te fshehte
kane ne vetvete "zona te nxehta"(hotspots) qe jane te padukshme
per syte.Zonat e nxehta mund te jene tek grafikat dhe linksat
ne pjesen me te madhe
Kur mausi qarkullon ne ekran te faqja.padashur ai kalon mbi
nje nga keto zona te nxehta duke aktivizuar automatikisht
scriptet qe shkarkojne ne kompjuter viruse ose trojane
ne shume raste futja e trojaneve ose viruseve ndjehet
kur shikon dritare qe te dalin papritur duke te kerkuar
te shkarkosh dicka(jo reklama)dhe pavarsisht se cfare klikon
ne dritaren e vogel po ose jo ose e mbyll trojani eshte futur
Shkarkimi pa deshire i ketyre trojaneve apo virusave realizohet
nepermjet scripteve dhe HTA(hypertext aplikacioneve)
Me lart thashe faqe te infektuara dmth jane faqe qe kane te
instaluara ne strukturen e tyre keto scripte trojanesh dhe virusesh
per ti bllokuar pervec fikjes(disable) se scripting dhe Active X tek windowsi ne tools
/internet options/security/custom ekziston dhe nje program i vogel
44kb qe bllokon funksionimin e scripteve e keqia nga faqet e infektuara
eshte programi HTAStop2003
http://www.simtel.net/product.php?ur...uct_page=67031
link shkarkimi nga servera ne shtete te ndryshme
http://www.simtel.net/product.downlo...s.php?id=67031
(zgjidhet dhe klikohet shteti qe keni me afer)

|Copyright © 2010 | Nardy | Design © Hacker-Nardy|